Warmteaccumulator

Krachtige vuurschaal. Nadat de gloed is gedoofd, houdt u het toch nog 2 uur lang warm.

Krachtige vuurschaal. Nadat de gloed is gedoofd, houdt u het toch nog 2 uur lang warm.

CeraFlam® is haard, warmteaccumulator en straalkachel in één. Gemakkelijk verplaatsbaar.

Anders dan de bekende vuurkorven heeft deze haard een verbrandingskamer van weerbestendig CeraFlam® keramiek. Dat neemt als een vuursteen warmte in zich op om die vervolgens langzaam terug te geven aan de omgeving. Zelfs als het vuur gedoofd is, zorgt de stralingswarmte van het keramiek nog urenlang voor een behaaglijke temperatuur.
Drie keer meer (!) warmtecapaciteit en –opslag dan bij vergelijkbare vuurkorven van staal.
Gewoon de 4 CeraFlam® elementen van 23 tot 70 mm dik in het stevige onderstel plaatsen. Hun uitmuntende thermische eigenschappen danken ze aan het hoge gehalte cordieriet dat ze bevatten, een mineraal dat ook gebruikt wordt voor bakplaten. Door de als rooster uitgevoerde structuur kan er veel energie worden opgenomen, tot wel ca. 1200 joules/kg. Bij staal is dat hooguit 400 J/kg. De warmte vervliegt dan ook veel langzamer.
Bij dezelfde verwarmingcapaciteit is veel minder hout nodig,  alles wordt helemaal opgebrand.
Door de vier dunne spleten in de trechtervormige verbrandingskamer komt er minder lucht bij het vuur dan bij een open vuurkorf. Het opbranden gaat daardoor langzamer en gecontroleerder.
Omdat de kegelvorm wat hoger staat, wordt de omgeving mooi gelijkmatig verwarmd.
Het onderstel van 3 mm dik V2/A rvs houdt de vuurschaal omhoog. Het lijkt wel of u voor de kachel zit. U hebt dus geen deken meer nodig. Bij een omgevingstemperatuur van 15 °C wordt er in de warmteaccumulator in 2 uur tijd 5 kg aan hout verbrand. Nadat de vlam is gedoofd blijft de warmte nog zo'n 2 uur voelbaar, in een kring van 2 tot 3 meter.
Robuust, kan het hele jaar door buiten gebruikt worden.
Het hardgebakken keramiek springt niet af en behoudt zijn fraaie okerkleur. Dankzij de  voegen in de kegel  kan zich geen vocht ophopen. Alleen kunt u hem bij vorst beter ergens op een beschutte plek opbergen.
Eenvoudig schoon te maken. Gemakkelijk te verplaatsen.
Met de rvs haak (bijbehorend) licht u het deksel op van de bodem van het keramiek. Als u er eerst een emmer onder hebt gezet, valt de as daar dan zo in. Als u de vuurschaal wilt verplaatsen, haalt u gewoon de 4 elementen van CeraFlam® los van het onderstel. Incl. handleiding. Afmetingen 46 x 55 cm (h x b). Gewicht 24,5 kg. Duits fabrikaat.

Warmteaccumulator

Best.-No.: 214649, Direct leverbaar

€ 395,95 incl. BTW, excl. vast tarief verzendkosten

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
pu