Fietshelm Rockwell Urban

De fietshelm met optimale stootbescherming en een perfecte pasvorm.

 

 

 

De fietshelm met optimale stootbescherming en een perfecte pasvorm.

Uitstekende testresultaten volgens de internationale veiligheidsstandaard EN 1078.

Niet te vergelijken met gebruikelijke fietshelmen: bij dit innovatieve design bestaat de binnenschaal uit 8 verschuifbare segmenten van EPS-schuimstof (en dus niet uit één stuk) en is deze gescheiden van de buitenschaal. Een unieke constructie met verschillende voordelen ten aanzien van veiligheid en draagcomfort.
Met een optimale pasvorm dankzij de flexibele aanpassing. Verschuift niet, glijdt niet af en knelt niet.
Door eenvoudig aan het instelwieltje te draaien, trekt u de EPS-segmenten strakker naar elkaar toe of juist meer van elkaar af. Anders dan bij standaardhelmen met een hoofdring, sluit hier de gehele voering beschermend rond het hoofd aan. Met comfortabel zachte binnenbekleding (uitneembaar met klittenband).
Optimale stootbescherming naar het voorbeeld uit de natuur (zie info), met uitstekende testresultaten.
Aangezien binnen- en buitenschaal slechts op 4 punten met elkaar verbonden zijn, wordt de rotatiekracht die bij een val ontstaat niet direct op het hoofd overgebracht, maar wordt deze door de beweging tussen de schalen gereduceerd. Daarnaast wordt de stootkracht over alle EPS-segmenten verdeeld in plaats van puntsgewijs in te werken. Het resultaat: in een crashtest volgens de internationale veiligheidsstandaard (EN 1078) reduceerde de helm de valversnelling van het testhoofd tot minder dan 110 g (g = 9,80665 m/s2)*. Toegestaan is 250 g (!).
Optimale ventilatie door de positie van de voeringsegmenten als in een windtunnel.
De textielen bekleding in ademende katoen-kunstvezelmix houdt bij kou heerlijk warm en voert overtollige warmte snel af.
Nu al favoriet bij vele prominente fietsers.
Buitenschaal van ABS-kunststof. Verstelbare kinriem met magneetsluiting. Voering bevestigd met 4 drukknopen. Helmmaat M/L voor 55-60 cm en L/XL voor 58-63 cm hoofdomtrek (gemeten boven de wenkbrauwen). Gewicht 490 g en 530 g.

*Testberichtnr. GZHL1604013174CE van de SGS Group van 21 april 2016, Guangzhou, China.

Veiligheidstechnologie naar het voorbeeld uit de natuur.

MIPS (Multidirectional Impact Protection System) is een veiligh

eidssysteem voor alle soorten helmen, dat in een 30 jaar durend onderzoek aan de Koninklijke Technische Hogeschool in Stockholm is ontwikkeld. Voorbeeld zijn de menselijke hersenen. Om deze te beschermen, bevindt zich tussen de schedelbeenderen en de hersenen een vloeistof. Bij impact op het hoofd wordt de rotatiekracht die ontstaat gereduceerd door minimale bewegingen van deze vloeistof, en niet direct op de hersenen overgedragen.

Fietshelm Rockwell Urban

grijs/grijs
grijs/grijs
wit/limoen
wit/limoen

Kleur: wit/limoen

maat: L/XL

Best.-No.: 223645, Direct leverbaar

€ 139,95 incl. BTW, excl. vast tarief verzendkosten

Geselecteerde meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
pu