Rijpingskast Dry Ager DX 1000®

  • Klaar voor gebruik. Geen montage of wateraansluiting nodig.
  • U hoeft geen kenner te zijn.
  • Constante luchtvochtigheid en temperatuur. Elektronische besturing.
  • Verrassend gering gewichtsverlies door HumiControl®-technologie.
  • Optimale luchtstroom en -kwaliteit. Zelf-steriliserend, eenmaal per minuut (!).
  • Productkwaliteit ʻmade in Germany’. Van specialist Landig.
  • Ook ideaal voor het bewaren en laten rijpen van salami, ham, kaas en wild.

Het beste dry-aged vlees – thuis gerijpt.

Precies op smaak. Een must voor fijnproevers en steakliefhebbers: de betaalbare professionele rijpingskast voor thuis. Hightech ʻmade in Germany’.

ʻDry-aged’ is het toverwoord onder fijnproevers. Premium-vlees wordt op traditionele wijze droog gerijpt (in plaats van vacuüm verpakt): voor onvergelijkbaar malse, smaakvolle steaks, Amerikaanse burgers, etc. Lange tijd was de kunst van het droog laten rijpen voorbehouden aan de topgastronomie en aan de beste slagers. Nu kunt u kiezen voor deze (betaalbare) professionele rijpingskast, waarmee u uw eigen culinaire dry-aged specialiteiten kunt produceren. Helemaal naar wens, van het beste vlees, door u zelf uitgekozen.
Klaar voor gebruik. Geen montage of wateraansluiting nodig.
Eenvoudig neerzetten, de stekker in het stopcontact steken en klaar. De rest regelt de intelligente hightech voor u.
U hoeft geen kenner te zijn.
Alles wat u over het rijpingsproces, over de kwaliteit van het vlees en over de keuze van het juiste vlees moet weten, haalt u uit het 200 pagina’s tellende fotoboek ʻDry Aged & Co.’ (in 2015 onderscheiden met de Gourmet World Cookbook Award als ʻBest Meat Book’, afzonderlijk te bestellen*). Met meer dan 40 recepten.
Bijzonder geschikt voor het droog laten rijpen van elk stuk kalfsvlees (vaars tot 18 maanden). Dit haalt u direct bij het slachthuis of bij uw eigen vertrouwde slager.
Constante luchtvochtigheid en temperatuur. Elektronische besturing.
Zeer exacte temperatuurinstelling in stappen van 0,1 °C (0-25 °C). De relatieve luchtvochtigheid (60-90%) is instelbaar in stappen van 0,5%.
Verrassend gering gewichtsverlies door HumiControl®-technologie.
Zo verliest bijvoorbeeld rundvlees op bot in een rijpingsproces van 4 weken slechts ca. 10% aan gewicht (in plaats van 20% normaal).
Optimale luchtstroom en -kwaliteit. Zelf-steriliserend, eenmaal per minuut (!).
Als enige rijpingskast ter wereld werkt de Dry Ager® met een combinatie van een Fresh Air actieve-koolstoffilter en een UVC-sterilisatiebox. Schadelijke bacteriën en ziektekiemen krijgen geen kans.
Productkwaliteit ʻmade in Germany’. Van specialist Landig.
Een wereldmarktleider in professionele vleeskoeling met meer dan 30 jaar ervaring.
Ook ideaal voor het bewaren en laten rijpen van salami, ham, kaas en wild.
Behuizing met zwarte poedercoating. Deurframe van roestvrij edelstaal. Dry Ager DX 1000® met afmeting 165 x 70 x 75 cm (h x b x d). Gewicht ca. 90 kg. Inhoud tot 100 kg. 220 cm-aansluiting voor 230 V / max. 130 W en 0,60 A. Geïsoleerde en getinte glazen deur, afsluitbaar. LED-binnenverlichting zonder UV-straling. Optisch en akoestisch alarmsignaal, automatisch ontdooisysteem, automatische dooiwaterverdamping. Stil: 47 dB(A). Dry Dry Ager DX 1000 incl. edelstalen hangende inzet, vloerrooster, inleidende brochure en gebruiksaanwijzing. 
Gratis bij Pro-Idee: 36 maanden langetermijngarantie.

*Dit boek is alleen verkrijgbaar in het Duits.

Een greep uit de enthousiaste reacties van experts.

ʻDoorstond de test met vlag en wimpel! Met de ʻDry Ager’ kunt u ook zonder kennis van zaken vlees droog laten rijpen! Een geweldige vondst, voor een geweldig smakelijk resultaat! Het cadeau waar u hem het meeste plezier mee doet!’ 5 / 5 sterren
BEEF!®, editie 06/2015
ʻEr is maar een soort echt vlees: rundvlees, dry aged. En daarvoor leent zich maar een enkele koelkast: de ’Dry Ager’. Voor thuis, voor altijd, voor u!’
BEEF!® – editie 05/2015
ʻHet kost veel moeite, tijd, kennis en inspanning om echt goede steaks te maken. Met de Dry Ager komt dit traditionele vervaardigingsproces binnen handbereik voor elke consument.’
Dirk Ludwig, meesterslager en eigenaar van de online slagerij ʻDer Ludwig’
ʻDe ʻDry Ager’ is de enige optie om ons vlees nog verder te verbeteren. Wij laten ons Schergengruber Wagyu rijpen in dit eersteklas apparaat en onze bevinding is dat er geen alternatief voor is!’
TV- en event-kok Ludwig Maurer
ʻDe aantrekkelijke prijs maakt de Dry Ager niet alleen interessant voor gebruik in de professionele keuken – alle liefhebbers van vlees, die ook grotere stukken vlees gecontroleerd willen laten rijpen, komen uiteindelijk terecht bij de Dry Ager van Landig.’
Fire & Food-magazine, editie 03/2015

S-haak

Accessoires

€ 3,95
€ 45,95
€ 99,95
€ 69,95

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
pu