Eribé handgebreide zomertrui

Perfect voor de zomer – en toch moeilijk te vinden: de handgebreide arantrui.

Van de Pro-Idee Special Shop Fashion Classics

Perfect voor de zomer – en toch moeilijk te vinden: de handgebreide arantrui.

In wit, van puur, ademend katoen. Van Eribé.

Schitterende handgebreide truien met traditionele aranmotieven zoals deze, zijn meestal gemaakt van dikke wol en zijn alleen geschikt voor echt koude winterse dagen. Dit exemplaar is daarentegen zomers licht en luchtig. Hij is bijzonder fijn gebreid van zacht katoengaren.
Met symbolische aranreliëfs in plaats van een populair fantasiemotief.
Het kabelmotief (‘cable’) staat voor het touw van de vissersboot en is het symbool van veiligheid. De ruitvormige ‘diamonds’ zijn het zinnebeeld van succes en welvaart, de opvallend gebreide ruiten verwijzen naar met stenen muren omheinde velden. Goedkope truien hebben vaak geen motieven op de rug, maar deze is allover ge­dessi­neerd. De voor- en achterkant zijn, net als de raglanmouwen, zorgvuldig met de hand aan elkaar genaaid – met als resultaat een perfecte, langdurig goede pasvorm.
U draagt een gebreid kunstwerkje – en ondersteunt een hulpproject in India.
De Schotse firma Eribé creëert met behulp van overgeleverde voorbeelden van traditionele visserstruien nieuwe, modieuze ontwerpen. De truien worden gebreid in India. Trouw aan het principe ‘trade not aid’ wordt plaatselijke samenwerkende vrouwen in onderontwikkelde regio’s de kans geboden door middel van handel in hun levensonderhoud te voorzien.

Recht model. Lengte in mt. 38: 65 cm. Kleur: wit. 100% katoen. Handwas. Exclusief bij ­Fashion ­Classics.

Meningen

top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu