De jeansriem voor het leven.

Vrijwel onverwoestbaar dankzij een traditionele manier van looien. Van Ludwig Schröder, fabrikant van leren producten sinds 1825.

Ludwig Schröder kiest voor regionale partners, zoals de in 1877 door de gebroeders Kobel opgerichte leerlooierij in het Noord-Duitse Kellinghusen. Dit is een van de laatste bedrijven die vandaag de dag nog kiezen voor een dure en tijdsintensieve manier van leerlooien. In tegenstelling tot de moderne, snelle manier van looien, waarbij het leer enkele dagen in een vat zit, rust dit leer hangend op een raamwerk. Het leer heeft 2 maanden de tijd om de looistoffen op te nemen. Langzaam en intensief.
Puur natuur. Zonder chemicaliën en kleurstoffen.
De looistof voor plantaardig looien wordt gemaakt op basis van oude recepturen, met extracten van boomschors, hout, bladeren en vruchten. Tenslotte krijgt het oppervlak na een speciale behandeling een zachte glans.
Robuust. Casual. Stijlvol.
Afhankelijk van hoelang u de riem opbergt, valt de kleur iets lichter of donkerder uit. Want het naturelkleurige leer wordt na verloop van tijd donkerder. Onder invloed van licht, zon en contact met de huid ontstaat er met de jaren een mooi, karaktervol patina.
Slijtvast dankzij het hoge vetgehalte.
Tijdens het looiproces worden in het leer bijzonder hoogwaardige vetten ingebrand die de riem zijn kenmerkende karakter en speciale touch geven. Dat het leer met de tijd iets lichter wordt en met name bij de gaatjes en op buigplekken lichte striemen vertoont, wordt door kenners dan ook gezien als een kwaliteitskenmerk. Overigens maakt het hoge vetgehalte het leer zo slijtvast (en koudebestendig) dat het zelfs voor hoofdstellen gebruikt wordt.

Breedte: 3,5 cm. Rundleer. Zilver­kleurige gegalvaniseerde sluiting van massief messing.

zwart

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu