Hiltl panama-flanelbroek, karmozijnrood

Katoenflanel in bijzonder chique uitvoering.

Van de Pro-Idee Special Shop Fashion Classics

Katoenflanel in bijzonder chique uitvoering.

Exclusieve panamabinding, diamantgeslepen. Van broekenspecialist Hiltl, Duitsland.

Veel katoenflanellen winterbroeken van twill- of gabardineweefsel zien er grover en sportiever uit. De fijne panamabinding is meestal voorbehouden aan overhemden. Door het royale gebruik van materialen is het volumineuzer, steviger en slijtvaster, en is de stof heel geschikt voor een broek.
Mat, perzikzacht oppervlak.
Met diamantsplinters bezette walsen polijsten het weefsel – veel zachter dan wanneer dit gebeurt met normale borstels. De broek ziet er chic uit, is heerlijk zacht en aangenaam warm.
De trendkleuren zijn een moderne aanwinst voor uw garderobe.
De trendkleuren zijn een mooie afwisseling op de gangbare chino-kleuren zand en khaki. En net zo veelzijdig te combineren – met een blauwe blazer, groene trui, grijze hoody, ... 2 steek- en 2 paspelzakken achter met knoop. Gedeelde band om gemakkelijk de wijdte aan te passen.

Smal flatfront-model. Binnenbeenlengte in mt. 50: 82 cm. Voetwijdte: 36 cm. Kleur: karmozijnrood. 98% katoen, 2% elastaan. Machinewasbaar.

Peruaans Pima-katoen, de ʻzijde’ van Zuid-Amerika.

In de woestijnvalleien van de Peruaanse noordkust groeit Pima-katoen van een uitstekende kwaliteit. Het materiaal is extreem langvezelig en heeft van nature een chique, matglanzende brille, die aan wildzijde doet denken. Pima-katoen is buitengewoon zacht op de huid. Het katoen wordt ook in andere regio’s van de wereld geteeld, maar alleen de klimatologische omstandigheden van Peru laten het perfect gedijen. En: in Peru wordt Pima-katoen nog met de hand geplukt en met de hand gelezen. Dat maakt de inzet van chemicaliën, die bij het machinaal plukken het openen van de katoenbol bevorderen, onnodig. Bovendien garandeert het met de hand plukken een gelijkmatige, hoge kwaliteit, want de plukkers oogsten alleen de beste, volledig gerijpte katoenbollen. Breisels van Peruaans Pima-katoen gaan niet trekken en blijven vele jaren in model. De kleuren houden – op de juiste manier behandeld – hun natuurlijke frisheid. U zult vele jaren plezier beleven aan dit schitterende, zeldzame materiaal.

Meningen

4.5/5 2 beoordelingen
Uw mening over het artikel weergeven
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu