Brax Blue Planet jeans

Misschien wel de groenste blue jeans ter wereld.

Van de Pro-Idee Special Shop Fashion Classics

Misschien wel de groenste blue jeans ter wereld.

Gefabriceerd met 30% minder energie, 50% minder water en 70% minder chemicaliën.

Vooral het fabricageproces van jeans is ecologisch gezien vaak bedenkelijk. Voor de karakteristieke washed-­look is veel water en energie nodig. Bovendien worden chloor en andere chemicaliën gebruikt die in minimale hoeveelheden ook in aanraking kunnen komen met de huid.
Dat het ook anders kan, laat de Duitse broekenspecialist Brax nu zien.
Voor de collectie ‘Blue Planet’ werkt Brax samen met de Italiaanse stoffenfabrikant Candiani, een gerenommeerde leverancier van duurzaam geproduceerd denim. Candiani-denim wordt gemaakt met de zelf ontwikkelde, gepaten­teerde Kitotex-technologie die het waterverbruik drastisch terugdringt. Zo hoeven er helemaal geen standaard chemicaliën meer gebruikt te worden.
De washed-look ontstaat door laseren, niet door voorwassen.
Daardoor wordt er veel water bespaard terwijl de stoere jeanslook behouden blijft. Blue Planet is qua stijl en pasvorm een echte Brax gebleven. Drie zakken voor, twee zakken achter. Te sluiten met rits en knoop.

Five-pocket model met rechte pijp. Binnenbeenlengte in mt. 50: 82 cm. Voetwijdte: 38 cm. Kleur: denim/lichtblauw. 95% katoen, 4% elastomultiester, 1% elastaan. Machinewasbaar.

Meningen

4.5/5 2 beoordelingen
Uw mening over het artikel weergeven
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu