Carl Gross Harris Tweed-colbert of -gilet

Originele Harris Tweed van de Buiten-Hebriden – maar veel fijner en lichter dan normaal.

Van de Pro-Idee Special Shop Fashion Classics

Originele Harris Tweed van de Buiten-Hebriden – maar veel fijner en lichter dan normaal.

Colbert en gilet in handgeweven ‘New Superfine’-kwaliteit. Van Carl Gross.

De meeste tweedstoffen zijn tamelijk zwaar en voelen vaak al na korte tijd als een last. Deze originele Harris Tweed daarentegen is zo’n 20% lichter (390 g/m2). Een bijzondere oppervlaktebehandeling met distels maakt hem bovendien fijner. Het resultaat: colbert en gilet voelen verbazingwekkend zacht aan – en zijn toch robuust en duurzaam.
Het ongevoelige, goed te combineren colbert is ideaal voor op kantoor en tijdens reizen.
De gedekte kleurenwereld van het visgraat-patroon strekt zich uit van Middelbruin, groen en zwart tot blauw en roestbruin. Uw kostuumbroeken en natuurlijk ook spijkerbroeken, chino’s en corduroy-broeken vullen dit Harris Tweed-colbert telkens weer aan tot een nieuwe outfit. Draag hem op kantoor als sportief-elegant alternatief voor kostuums. Het colbert is echter ook een ideale reisbegeleider, omdat het ongevoelig is voor vlekken en kreukels.
Met zachte, sterke voeringen voor een correcte pasvorm en perfect draagcomfort.
Slanke, figuurverlengende vorm met twee zijsplitten. Twee klepzakken, een borstzak en vier praktische binnenzakken. Gestructureerde leren knopen met Harris Tweed-motief.

Het gilet vormt een perfecte aanvulling op het colbert, maar kan ook ‘solo’ veelzijdig worden gecombineerd.
Vroeger enkel acceptabel met pak of colbert, heeft het gilet zich inmiddels al lang tot een modieuze solist ontwikkeld. En dat niet alleen op Amerikaanse jazzpodia. Door het ingewerkte revers ziet u er in uw nieuwe gilet ook zonder aanvullend colbert altijd goed gekleed uit. Met vijf leren knopen te sluiten. Twee klepzakken en twee zakken op de borststrook. Contrasterend gekleurd rugpand met verstelbaar bandje voor een goede pasvorm.

Colbert: kleur: bruin/groen met zwart en roestbruin. Lengte in maat 50: 75,5 cm. Gilet: kleur: groen gemêleerd. Lengte: 60,5 cm. Bovenmateriaal van 100% scheerwol, colbertvoering en achterkant gilet van 100% viscose. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong (leren knopen). Stomerij.

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu