The BDO-Shirt, Basic Collection

Van de Pro-Idee Special Shop Fashion Classics

Ontdek een goede oude vriend. En vergeet dat een overhemd moet worden gestreken.

Dit overhemd heeft het klassiek ongekunstelde uiterlijk van katoen. Het geeft gewoon het vertrouwde gevoel een goede oude vriend bij zich te hebben. Bovendien heeft het een royale snit – niets knelt. Het krachtige maar toch zachte weefsel is onovertroffen gemakkelijk in onderhoud en robuust. De typisch nonchalante look komt het best tot zijn recht, wanneer u het overhemd direct van de waslijn en ongestreken draagt. Als u het liever keurig glad wilt dragen, is even met het strijkijzer er overheen voldoende.
Luchtig fijn Oxford-weefsel.
De stof wordt als een ruitpatroon geweven. Daardoor wordt hij luchtig en laat hij de huid ademen. Bovendien ontstaat op die manier het levendige opper­vlak­te­beeld. Het gestreepte overhemd zijn duur­zaam kleurrijk geweven. Zo blijven de kleuren van het dessin ook na ontelbare wasbeurten fris – helemaal in tegenstelling tot eenvoudig gedrukte patronen. De overhemden passen bij nonchalante kostuums net zoals bij jeans en cargo­broeken, en zijn veelzijdiger dan jeansoverhemden.
Prima afwerking.
De naden zijn bijzonder dicht en fijn gestikt – en daardoor extreem houdbaar. De zuivere dubbel gestikte naden aan de binnenzijde kunnen ook na verloop van tijd niet los gaan zitten of uitrafelen. Met royale button-down-kraag, rugplooi en opgenaaide borstzak. Door de extreem lange en wijde vorm blijft het overhemd steeds goed in de broek zitten. De manchetten zijn bijzonder zorgvuldig op maat gesneden; met op­knoop­bare kleppen op de mouwen.

Royale snit. Lengte in boordwijdte 41/42: 81 cm. Mouw­lengte: 62 cm. Van 100% katoen. Machinewasbaar. Exclusief bij ­Fashion ­Classics.

Alle voordelen van het onverslaanbare Oxford-weefsel.

Echt klassiek Oxford is een bijzonder geliefde stof voor overhemden, aangezien hij aangenaam zacht en volumineus is. Het gladde volkomen ondoorzichtige volledig getwijnde garen is ideaal tijdens het alledaagse zakelijke werk en in de vrije tijd – onvergelijkbaar aangenaam in ieder jaargetijde. Iets warmer dan andere stoffen in de winter en – heel verrassend – zelfs bij hitte aangenaam. Men transpireert nu eenmaal veel liever in een luchtig, ietwat volumineus weefsel dat niet zoals fijn batist op de huid plakt. Bovendien is Oxford sterk, ongevoelig, kreukvrij – en hoeft het praktisch nooit te worden gestreken. Het luchtig fijne ruitpatroonweefsel maakt dat het overhemd er op een decente manier levendig uitziet.
wit

Meningen

4.8/5 9 beoordelingen
Uw mening over het artikel weergeven
Van L. C. D. op 16.04.2019

niet meer vragen ,want bij jullie is toch altijd alles goed..

altijd goed.....

Van Adriaan O. op 02.04.2019

Topklasse!

Zeer mooi klassiek button down overhemd.

Van Hans B. op 20.02.2019

prima hemd

goede kwaliteit en pasvorm

Van Ernst B. op 09.10.2018

BDO-shirt

Zoals gebruikelijk, een prima aanschaf. Materiaal en afwerking zijn perfect

Van K. v. op 24.07.2018

The BDO shirt Basic collection.

De nonchalante look door het hemd niet te strijken is natuurlijk flauwekul. Het hemd komt vol kreukels uit de was en is niet makkelijk glad te krijgen. Ik houd van een mooi gestreken overhemd.

pu