Bankierslamp van messing

De lichtgevende legende van Wall Street.

  • Deze lamp lijkt tot in de details sprekend op de ‘Banker’s Lamp’ uit de jaren ’30.
  • De ‘Banker’s Lamp’ siert bureau, tafel, katheder en meer.

De lichtgevende legende van Wall Street.

Begin jaren ’30 hoorde deze lamp net zo bij Wall Street als aandelen, deviezen en beurskoersen. Bij het licht van de bankierslamp werden contracten van miljoenen dollars ondertekend, ontelbare kredieten verstrekt, carrières en imperia opgestart. De ‘Banker’s Lamp’ was voor Wall Street net zo kenmerkend als de indrukwekkende gebouwen in deze legendarische straat.
Deze lamp lijkt tot in de details sprekend op de ‘Banker’s Lamp’ uit de jaren ’30.
Het armatuur is van antiek glanzend messing gemaakt. U doet de bankierslamp met de traditionele ‘klik’ van het kettinkje aan en uit. In tegenstelling tot goedkopere imitaties heeft deze klassieker een rond lopende, uit drie lagen glas bestaande mondgeblazen kap. Binnenin zit een laag van opaal wit glas, in het midden een laag helder glas en aan de buitenkant een laag van groen glas – vervaardigd in drie fasen. Zo wordt het licht volledig gereflecteerd. De groene tint van het glas kan iets in kleur variëren en minieme luchtbellen bevatten – een kenmerk van handwerk. Zo krijgt elke lamp een eigen karakter – en u bezit een kostbaar uniek exemplaar. Net als de originele lampen wordt de stroom aangevoerd door een met textiel omweven voedingskabel.
De ‘Banker’s Lamp’ siert bureau, tafel, katheder en meer.
Het tijdloze design valt in de smaak dankzij de elegante eenvoud die bij elke inrichtingsstijl past. Het gelijkmatige licht wordt als zeer aangenaam ervaren. De zware, massieve voet (16 cm breed) van echt gietijzer met een messing deklaag geeft de lamp een stabiele positie. De onderkant is voorzien van een zachte viltlaag en beschermt zo uw kostbare meubels. Aan het gewicht alleen al herkent u de kwaliteit: weegt ca. 4,2 kg en is 51 cm hoog. De hoogte van de kap kan met een wieltje worden aangepast van 32-65 cm. Met sluitring vast te zetten.

220-240 V. E27-fitting voor lampen tot max. 100 W.

Accessoires

D
€ 2,95
A
€ 5,95

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu