Iraanse saffraan

De beste saffraan hoeft geen vermogen te kosten.

Van de Pro-Idee Special Shop Cuisine
Iraanse saffraan - De beste saffraan hoeft geen vermogen te kosten. Een wereldwijd geliefde zeldzaamheid.
‘Mijn persoonlijke tip voor alle klanten van Pro-Idee.’
Iraanse saffraan - De beste saffraan hoeft geen vermogen te kosten. Een wereldwijd geliefde zeldzaamheid.
Iraanse saffraan - De beste saffraan hoeft geen vermogen te kosten. Een wereldwijd geliefde zeldzaamheid.
‘Mijn persoonlijke tip voor alle klanten van Pro-Idee.’
‘Mijn persoonlijke tip voor alle klanten van Pro-Idee.’
‘Mijn persoonlijke tip voor alle klanten van Pro-Idee.’
  • Niet alle saffraan is gelijk.
  • Uitsluitende eersteklas ’sargol’-kwaliteit (categorie I, ISO 3632 2).
  • Ook de duitse sterrenkok Thomas Martin is onder de indruk van deze saffraankwaliteit.

De beste saffraan hoeft geen vermogen te kosten.

Een wereldwijd geliefde zeldzaamheid, aanbevolen door de duitse sterrenkok Thomas Martin.

5000 jaar geleden al cultiveerden stammen uit het Midden-Oosten de wilde saffraankrokus. En tot op de dag van vandaag wordt saffraan op traditionele wijze geteeld in Iran. Hier gedijt deze exclusieve kwaliteit, die vaak meer dan € 10,– per gram kost, voortreffelijk. Speciaal voor u hebben wij een beperkte hoeveelheid van dit kostbare goedje veiliggesteld tegen een betaalbare prijs.
Niet alle saffraan is gelijk.
Echte saffraan is te herkennen aan de heldere kleur. Hoe lager het aantal lichte stempels, hoe hoger de kwaliteit. Bij de topkwaliteit ’sargol’ worden de dieprode stempels op arbeidsintensieve wijze met de hand verwijderd (afgesneden). Een handeling die veel ervaring en nauwkeurigheid vereist. Saffraan in deze kwaliteit mag slechts max. 5% niet-kleurende geelstof bevatten. Alleen de kostbare stempels geven het typische saffraan-aroma, de intense kleurstof crocine en de bitterzoete smaakstof picrocrocine.
Uitsluitende eersteklas ’sargol’-kwaliteit (categorie I, ISO 3632 2).
De karakteristieke pittige smaak, het kruidig zoete aroma en de intense rode kleur typeren deze saffraan.
Ook de duitse sterrenkok Thomas Martin is onder de indruk van deze saffraankwaliteit.
De creaties van de chefkok van Jacobs Restaurant, een van de culinaire topadressen in Hamburg (Duitsland), krijgen dankzij deze saffraansoort hun bijzondere aroma. Geef uw gerechten ook dat karakteristieke goudkleurige tintje. Of het nu de paella is, de bouillabaisse, de risotto milanese of de spaghetti – u heeft slechts enkele draadjes nodig. Zo kunt u met elke gram een aardig tijdje vooruit. Houdbaarheid 2 jaar. 5 g in glazen potje. Helderheidsgraad 95%. Bestel snel – ook leuk om vrienden cadeau te doen. Exclusief bij Pro-Idee.

Ingrediënten: 100% saffraan. Koel, droog en donker opslaan. Import door: Eberhard Pütter, Safranhandel, Grete-Nevermann-Weg 4, 22559 Hamburg, Duitsland.



‘Mijn persoonlijke tip voor alle klanten van Pro-Idee.’

Reviews

5.0 von 5
(3)
Schrijf een review
5 Sterren
100 % (3)
4 Sterren
0 % (0)
3 Sterren
0 % (0)
2 Sterren
0 % (0)
1 ster
0 % (0)
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu