FatPad-set of -rol

Van de Pro-Idee Special Shop Cuisine
  • Niet te vergelijken met keukenrolpapier.
  • Krokante schnitzels, aardappelen, diepgevroren deeg, … zijn in een mum van tijd volledig droog.
  • TÜV Rheinland-gecertificeerd*. Verkrijgbaar als 28-dlg. set en als rol.

Gemakkelijker. Sneller. Grondiger: FatPad in plaats van vet afscheppen, vetscheiders, keukenrolpapier, …

Zuigt overtollig vet binnen enkele seconden van uw gerechten op. Ideaal voor een gezonde, vet- en caloriearme voeding.

Gebraden, gefrituurd, met olie ingemaakt, gemarineerd… leg het gewoon op een FatPad. In een mum van tijd worden overtollig vet en olie geabsorbeerd. Haal bij soepen, sauzen en braadsappen de pan van de hete kookplaat en leg FatPad bovenop het voedsel. In max. 20-30 seconden heeft het vlies het boven drijvende vet opgezogen en wordt zo het vet eraf gehaald. Daarbij gaat geen druppel bouillon of braadsap verloren.
Geen moeizaam (en onnauwkeurig) afscheppen. Geen tijdrovend verwijderen van de vetlaag. Geen omslachtig overgieten met vetscheiders of zelfs opzuigen met zogenaamde vetmagneten die eerst in de diepvries gekoeld moeten worden.
Niet te vergelijken met keukenrolpapier.
FatPads zijn niet van papier gemaakt. Het voor levensmiddelen geschikte vlies wordt gemaakt van 100% polypropyleen,   zonder bleekmiddel, additieven, kleurstoffen of toevoegingsmiddelen die op uw gerechten  kunnen komen. Bovendien nemen FatPads uitsluitend oppervlakkig vet op. Geen water, geen andere vloeistoffen. Zo weekt er niets in, komt er niets los en blijft er niets aan uw gerechten plakken.
Krokante schnitzels, aardappelen, diepgevroren deeg, … zijn in een mum van tijd volledig droog.
Alles blijft mals van binnen, krokant van buiten en behoudt zijn volle smaak.
FatPads absorberen koude en hete vetten en oliën (tot max. 140 °C). Ze kunnen gewoon met het huishoudelijk afval verwijderd worden.
TÜV Rheinland-gecertificeerd*. Verkrijgbaar als 28-dlg. set en als rol.
28-delige set, bestaande uit: 12 x maat S, Ø 13,5 cm, 12 x maat M, Ø 18,5 cm, 4 x maat XXL, 66 x 22 cm (deelbaar in 3 x 22 x 22 cm). Rol, 10 m x 30 cm.


* Zertifikaat no. 0003066723/30 AZ135145, 15.01.2013

FatPads ontvetten de meest uiteenlopende gerechten.

Na het koken: vlees-, kippen- en vissoepen, alle soorten eenpansgerechten, vlees- en kippenbouillon, sauzen, jus van vlees, gevogelte en vis, zelfs zuurkool en rodekool.
Na het braden in de pan: alle vleessoorten, gestoofde uien, spek, braadworst, leverkaas, rösti, aardappelkoekjes, spiegeleieren.
Bij het stoven in de braadpan: gans, eend, gebraden varkenspootjes, gebraden varkensvlees.
Na het frituren: gefrituurde groenten, gebakken vis, inktvisringen, beignets, oliebollen, appelringen.
Ook ideaal voor gegrild voedsel en in olie ingemaakte levensmiddelen

Vetten en oliën zijn waardevolle smaakmakers.

Voor het bereiden van culinaire gerechten net zo onmisbaar als voor het braden, uitbakken en frituren. Maar na de bereiding, als aromastoffen en vitamines in het vet zijn opgelost, zijn uw gerechten alleen onnodig zwaar, calorierijk waardoor het eetplezier verstoord wordt. Daarom is het zeer aan te bevelen, vet op soepen en sauzen, olie van gefrituurde schnitzels, garnalen en friet, braadvet van steaks, vis, koteletten, vissticks en aardappelkoekjes, olie van ingemaakte antipasti, vis, knoflook, groenten, te verwijderen.

Ook op de „MS EUROPA“ rekende men op FatPad.

Bij een buffet bestond de uitdaging uit het braden van ganzenlever voor 450 gasten zonder te weten wanneer de gasten hun portie zouden afhalen. Ganzenlever is door zijn hoge vetgehalte niet alleen zeer zacht en smaakvol, maar ook heel moeilijk te braden en nog moeilijker warm te houden. De oplossing was een wokpan die met Fat Pads bedekt was en op matige hitte werd ingesteld. De gebraden schnitzels van ganzenlever bleven warm en droog. Het anders zo onaangename oppervlaktevet werd opgeslurpt. De aanwezige professionele koks waren enorm enthousiast.

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
pu