RÖMERTOPF® BBQ Brick

Ontzettend veelzijdig en origineel: Bricks van RÖMERTOPF® Keramik.

Van de Pro-Idee Special Shop Cuisine
naturel
naturel
naturel
naturel
naturel
naturel
naturel
naturel
rood
rood
rood
rood
rood
rood
  • Voor het gemakkelijk vetarm bereiden van vele gerechten, met behoud van vitaminen en aroma.
  • Het gerecht kan direct in de vorm op tafel worden geserveerd.
  • Naar keuze in naturel of met rode glazuur aan de buitenkant.

Ontzettend veelzijdig en origineel: Bricks van RÖMERTOPF® Keramik.

Ovenschaal om op een smakelijke manier vet- en caloriearm mee te grillen, smoren, stoven, bakken, … Zonder schadelijke stoffen en bestand tegen thermoshock tot 900 °C (!).

Deze schaal in baksteendesign is een echte blikvanger en daarbij bijzonder veelzijdig. Hij is gemaakt van pure, miljoenen jaar oude klei afkomstig uit het Duitse Westerwald. Innovatie van RÖMERTOPF®: zonder schadelijke stoffen en hitte- en thermoshockbestendig tot meer dan 900 °C (!). Perfect voor de barbecue, oven en magnetron.
Voor het gemakkelijk vetarm bereiden van vele gerechten, met behoud van vitaminen en aroma.
Doe gesneden paprika, aubergine ... in de Brick (Engels voor ‘baksteen’) en zet deze op de barbecue. De groente gaart in minder dan 30 minuten in zijn eigen vocht, waarbij aroma en voedingsstoffen behouden blijven. Vis en vlees blijven sappig en zacht. Ook ideaal voor het bakken van lasagne, ovenschotels, brood, taart, ... De natuurklei met fijne poriën wordt zo heet als gietijzer, maar geeft de hitte veel langzamer en gelijkmatiger af. De eerst natgemaakte deksel voorkomt dat het eigen vocht van de ingrediënten verdampt. Zonder deksel ook ideaal om mee te gratineren.
Het gerecht kan direct in de vorm op tafel worden geserveerd.
Onderste deel aan de binnenkant krasbestendig geglazuurd. Inhoud 600 ml (1 - 2 porties).
Naar keuze in naturel of met rode glazuur aan de buitenkant.
  • Afmeting 24 x 12 x 10,7 cm (b x h x d)
  • Gewicht ca. 2,5 kg
  • Onderste deel kan in de vaatwasser


naturel

Geïnspireerd op de traditionele vervaardiging van bakstenen in Afrika. Winnaar van de talentenwedstrijd ‘ein&zwanzig’ van de Duitse design- en merkeninstantie ‘Rat für Formgebung’.

Tijdens een stage in Uganda leerden designstudenten Timm Donke, Leif Czakai en Nathan Fordy hoe men daar bakstenen maakt voor de bouw van huizen. Hierbij werden ruwe, met de hand vormgegeven blokken klei in de vorm van een oven opgestapeld, waarna aan de binnenkant ervan een vuur werd aangestoken. Dit bracht het designertrio op het idee de ‘bakstenen’ uit te hollen en als vuurvaste stoofpotten te gebruiken. Nu worden ze in Duitsland met de hand gemaakt van het allerbeste materiaal dat hiervoor verkrijgbaar is: het originele klei uit het Westenwald van RÖMERTOPF® Keramik.

Reviews

4.7 von 5
(3)
Schrijf een review
5 Sterren
67 % (2)
4 Sterren
33 % (1)
3 Sterren
0 % (0)
2 Sterren
0 % (0)
1 ster
0 % (0)
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu