02.04.2020 - Onze klantenservice staat zoals altijd voor u klaar.
Houd er rekening mee dat onze levertijden momenteel ongeveer 3 weekdagen.
Wij doen ons best om uw bestellingen zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Bedankt voor uw begrip.
Hier vindt u meer informatie.

De kaasrasp van Alessi: ontworpen door Zaha Hadid.

In karakteristiek sculptuurmodel. Een van de laatste ontwerpen van de beroemde architect.

Kiezelstenen, die in de loop der tijd door water en wind zijn afgesleten, vormden een inspiratiebron voor de geniale architecte (1950-2016). Als een glanzende steen in een rivierbedding verheft zich de edelstalen rasp uit het plateau van matzwarte melamine. Geen randen verstoren de prettige ronde lijnen.
Heel praktisch: de geraspte kaas wordt in de ‘kiezel’ opgevangen en kan daardoor ook weer worden uitgestrooid.
Over het raspoppervlak zijn messcherpe tandjes in verschillend formaat verwerkt, in de vorm van waterdruppels. Licht glijdt uw Parmezaanse kaas, Pecorino, Grana Padano, ... eroverheen. De geraspte kaas wordt netjes aan de binnenkant van de rasp opgevangen. Via de geïntegreerde strooi-opening kunt u heel precies en gedoseerd de kaas op een pastagerecht, salade, carpaccio etc. strooien. U hebt geen extra lepel nodig.
Het iets rond verwerkte plateau houdt kaas en rasp binnen handbereik, en is een blikvanger op tafel.
Hoogwaardige kwaliteit van de Italiaanse ontwerpster Alessi. Schaaf van 18/10-edelstaal. Afmeting ca. 12 x 8 x 3,5 cm. Inhoud ca. 50 g. Kan in de vaatwasser. Plateau van melamine ca. 20 x 14 x 14 cm (l x b x h). Na gebruik met warm water schoonmaken. Gewicht samen 320 g.

Visionair ‘urban modern’.

De uit Irak afkomstige Britse Zaha Hadid (*1950 in Bagdad, †2016 in Miami) ontving in 2004 als eerste vrouw de Pritzker Prize, ook wel de ‘Nobelprijs’ van de architectuur genoemd. Voorbeelden van haar vaak surrealistisch aandoende ontwerpen zijn het MAXXI-museum in Rome, het Olympisch zwemstadion in London, ... Hadid studeerde aan de universiteit voor toegepaste kunst in Wenen en was gastprofessor in Yale. De kaasschaaf is het laatste door haar ontworpen object voor Alessi.

Via de strooi-opening is de kaas precies en gedoseerd op een pastagerecht, salade, carpaccio etc. te strooien.

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu