Lalique peper- of zoutmolen

Van de Pro-Idee Special Shop Cuisine
  • Duurzaam precisiemaalwerk van Peugeot, voor peper van gehard staal, voor zout van corrosiebestendig edelstaal.
  • Traploos instelbaar, van grof tot fijn.

Met chic natuurmotief: de luxueuze peper- en zoutmolen van Lalique.

De fijnste Franse glaskunst die er is. Met een precisiemaalwerk van Peugeot.

Bijna 100 jaar geleden werd deze pepermolen ontwikkeld door Lalique in samenwerking met Peugeot. Nu is er een moderne replica van dit model verschenen, geproduceerd door dezelfde firma’s als destijds. De cilindervormige, zware romp is gemaakt van speciaal gegoten en gesatineerd Lalique-kristalglas. Het matglanzende bladreliëf is met uiterste nauwkeurigheid vervaardigd.
Duurzaam precisiemaalwerk van Peugeot, voor peper van gehard staal, voor zout van corrosiebestendig edelstaal.
De helixvormige dubbele rij maaltanden zorgt voor een beter en gelijkmatiger resultaat waarvoor bovendien minder draaibewegingen nodig zijn. Het corrosiebestendige edelstaal zorgt ervoor dat het maalwerk van de zoutmolen niet gaat roesten. De molen blijft nauwkeurig en soepel malen.
Traploos instelbaar, van grof tot fijn.
De gewenste maalgraad blijft constant. Het draaiwiel van kristalglas ligt aangenaam in de hand. Schroefknop van verzilverd metaal. Kop gegraveerd met Lalique-signatuur. Afmeting elk 9 cm H, max. 5,8 cm Ø. In geschenkbox.

Lalique en Peugeot – een samenwerking op topniveau.
Lalique geldt als een belangrijke glaskunstenaar van de Franse Jugendstil. Zijn objecten zijn unieke iconen en te vinden in vooraanstaande musea. Ook gingen ze de hele wereld over: Lalique leverde in 1929 aan de Orient Express en later aan het luxe cruiseschip de ‘Normandie’.
In 175 jaar is het maalwerk van Peugeot nagenoeg onveranderd gebleven, met een gesmeed mechaniek vervaardigd in Frankrijk. Als vanouds behoort het wereldwijd tot de topklasse.

De Franse glaskunstenaar René Lalique (1860-1945).
Hij beschikte over de gave koel glas te kunnen voorzien van poëzie en sensualiteit. Gesatineerd als zijde is het artistieke reliëf van zijn vazen, figuren, flacons, etc., maar ook alledaagse objecten verleende Lalique de schoonheid van exclusieve elegantie.

Zoutmolen

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
pu