Floris No. 127, 100 ml

Dit Eau de Toillette vindt u niet bij iedereen.

Van de Pro-Idee Special Shop Fashion Classics
Floris No. 127, 100 ml - Dit Eau de Toillette vindt u niet bij iedereen. Gecreëerd in het jaar 1890 voor de Russische Grootvorst Orloff.
Floris No. 127, 100 ml - Dit Eau de Toillette vindt u niet bij iedereen. Gecreëerd in het jaar 1890 voor de Russische Grootvorst Orloff.

Dit Eau de Toillette vindt u niet bij iedereen.

Het beroemde ‘Floris No. 127’. Gecreëerd in het jaar 1890 voor de Russische Grootvorst Orloff.

De ‘Grand Duke Orloff’, de Russische Aartshertog, werd aan het eind van de 19e eeuw verbannen uit zijn vaderland – waarschijnlijk vanwege zijn vele amoureuze escapades. Tijdens het verblijf in zijn verbanningsoord Parijs verstrekte hij de opdracht aan de firma Floris om voor hem een bijzonder geur te creëren. Floris is al sinds 1730 een befaamd parfum-specialist in Lon­den. Hofleverancier van de koninklijke familie en zelfs bekroond met de Royal Warrant.
Voor de Hertog werd een geur met een uniek karakter gecreëerd: met een zweem van verse citrusvruchten, sinaas­appels en mandarijnen, verrijkt met de warme geur van rozen, geraniums en neroli – en de kruidige aroma’s van amandelbomen­hout en mossen. Deze geur ‘Orloff Special’ was exclusief verkrijgbaar voor de vorst zelf. Maar na diens over­lijden kreeg ‘Orloff Special’ als naam het paginanummer in het receptenboek van Floris – en werd uiteindelijk wereldbe­roemd als ‘No. 127’. Het werd een van de eerste mannengeuren die ook door vrouwen werd ge-bruikt. De mogelijk meest beroemde daarvan was Evita Peron.

Flacon van 100 ml met vaporisator.

In verzegelde verpakking. Om te zorgen dat u het Floris No. 127 voor het weggeven of voor gebruik kunt ‘uitproberen’, hebben wij een testflacon van de originele geur bijgesloten. U ontvangt de eau de toilette in een verzegelde verpakking. Let u a.u.b. bij een eventuele retourzending op een onaangetaste verzegeling. Anders zou het product waardeloos zijn en zou Pro-Idee een vervangend product in rekening moeten brengen.

Ingredients: Alcohol Denat., Aqua (Water), Parfum (Fragrance), Limonene, Disopropyl Adipate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Propylene Glycol, Linalool, Geraniol, Citronellol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citral, Farnesol, Amyl, Cinnamal, Eugenol, Benzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Limonene.

Reviews

Schrijf als eerste een review over dit product
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu