Handkoffiemolen met 18 instellingen

De juiste maalgraad voor cafetière, espressomachine, koffiezetapparaat en Turkse koffie.

Van de Pro-Idee Special Shop Cuisine

De juiste maalgraad voor cafetière, espressomachine, koffiezetapparaat en Turkse koffie.

Handkoffiemolen met 18 maalinstellingen. Van Zassenhaus.

Veel barista’s en koffieliefhebbers kiezen ervoor om koffie weer met behulp van een handmolen te malen. Wij hebben enkele exemplaren voor u getest – deze van de Duitse specialist Zassenhaus is onze favoriet: het keramische precisiemaalwerk heeft 18 (!) maalinstellingen (in plaats van de gangbare 10). Het is gemakkelijk in te stellen door de draaischijf bovenaan op de gewenste stand te zetten. Het apparaat zorgt – anders dan bij veel van de concurrenten – voor koffie die echt varieert in maalgraad: zeer fijn voor Turkse koffie, fijn voor filterespresso, middelfijn voor koffie uit een volautomatisch koffiezetapparaat, grof voor klassieke filterkoffie en heel grof voor koffie uit een cafetière.
Het bonenreservoir met een inhoud van 70 g is voldoende voor een liter koffie.
De meeste reservoirs hebben een inhoud van 50 g, en moeten tussendoor bijgevuld worden. De extra grote opening van dit exemplaar maakt het vullen gemakkelijker en beperkt het aantal bonen dat tijdens het vullen naast het reservoir valt.
Gemakkelijk in te klikken in plaats van met veel moeite op te schroeven.
Zowel de hendel als het doorzichtige poederreservoir is gemakkelijk af te nemen en weer te bevestigen. Dit stevige, schitterende accessoire is solide verwerkt en gemaakt van gematteerd edelstaal en kunststof. Af en toe schoonmaken met een zacht kwastje. Afmeting 9 cm Ø, 25 cm H. Gewicht 543 g. Naast onze langetermijngarantie geeft de producent 10 jaar garantie op het maalwerk.

De juiste maalgraad bepaalt de smaak van uw koffie.

Bij fijngemalen koffie is het oppervlak groter en kan het hete water in dezelfde tijd meer aromastoffen extraheren dan bij grover gemalen koffie. De vuistregel is daarom ook: hoe fijner de gemalen koffie, hoe korter de koffiezettijd. Een espresso bijvoorbeeld, die onder grote druk uit het filterapparaat komt, heeft normaliter een tijd nodig van slechts 25 seconden. De aanbevolen tijd voor het maken van koffie in de cafetière is daarentegen wel 4 minuten.

Meningen

top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu