Zoutsteen-grillkegel voor kip of grillspiesen

De nieuwste trend: grillen met zoutsteen. Nu ook voor het bereiden van heerlijke kip.

Van de Pro-Idee Special Shop Cuisine

De nieuwste trend: grillen met zoutsteen. Nu ook voor het bereiden van heerlijke kip.

Een bruin korstje vanbuiten. Zacht gegaard vanbinnen. Vol van smaak en vetarm.

Grillen met behulp van een hete zoutsteen is de nieuwste trend. En met reden: u bereidt er heerlijk sappige en zachte vis- en vleesgerechten mee. Niets verbrandt en het eigen sap, de vitamines en de aroma’s blijven behouden. En nu kunt u eindelijk ook een hele kip grillen met behulp van deze veilige zoutsteen­methode.
Verwarm gewoon de 100% natuurlijke zoutkegel in de oven of op de barbecue.
Na 30 - 45 minuten heeft deze de optimale tempe­ratuur bereikt (150 - 200 °C). Zet de gekruide kip erop en grill deze met de deksel gesloten. Terwijl de kip vanbuiten een knapperig bruin korstje krijgt, wordt hij van­binnen door de hete zoutsteen zacht gegaard. Uitlopend vet komt terecht in de edelstalen opvangbak.
Tijdens het grillen neemt de kip waardevolle mineralen en een kleine hoeveelheid zout op.
Maar geen zorgen: er gaat zo weinig van de zoutkegel verloren, dat u hem vele jaren lang kunt gebruiken. Afmeting 14,7 x 6,2 cm (H x Ø), gewicht 860 g. Na gebruik onder stromend water afwassen zonder afwasmiddel.

Het geheim van de zachte grillmethode.
Omdat zoutsteen slechts ca. 1/20 van het geleidend vermogen van metaal heeft, gaat de warmte er veel langzamer doorheen. Ook komt er minder warmte vanaf, zodat wat u grilt niet te warm wordt en niet verbrandt. Het vlees krijgt snel het zo begeerde korstje, maar wordt vanbinnen veel sappiger gegaard.

Zoutsteen-grillkegel en grillspiesen

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu