'Buckelsklinge' ontbijtmes

De traditierijke ‘Buckelsklinge’: het ontbijtmes dat u uw hele leven lang steeds weer zult pakken.

Van de Pro-Idee Special Shop Cuisine
  • Het extra brede, rondlopende lemmet smeert de boter en het beleg mooi gelijkmatig en dun.
  • Uitzonderlijk dun geslepen, roestvrij staal. Zorgvuldig met de hand nabehandeld.
  • Een kwaliteitsproduct van de gerenommeerde fabrikant ‘Windmühlenmesser’ uit Solingen in Duitsland.

De traditierijke ‘Buckelsklinge’: het ontbijtmes dat u uw hele leven lang steeds weer zult pakken.

Ongewijzigd en onovertroffen, al meer dan 130 jaar lang. Van roestvrij staal, ambachtelijk met de hand vervaardigd.

Zo perfect, dat het al sinds 1872 ongewijzigd wordt uitgebracht: het onmiskenbare ‘botermesmodel’- het ideale ontbijtmes om mee te snijden en te smeren.
Het extra brede, rondlopende lemmet smeert de boter en het beleg mooi gelijkmatig en dun.
Met het 2 cm brede strijk-vlak kunnen honing, kwark en jam lekker dun worden gesmeerd. Zonder enige moeite maakt u fraaie boterrolletjes. Of u snijdt dunne plakjes van een blok boter.
Uitzonderlijk dun geslepen, roestvrij staal. Zorgvuldig met de hand nabehandeld.
Absoluut niet te vergelijken met de gewoon industrieël geslepen messen: het traditioneel met de hand uitgevoerde ‘Solinger fijn-slijpwerk’ maakt het snijvlak blijvend scherp. De aansluitende nabewerking (het zogenaamde naslijpen) werkt elke oneffenheid weg en maakt de geslepen kant nog dunner en gladder. Het snijvlak van het mes van roestvrij chroom-molybdeen-vanadium-staal corrodeert niet – daardoor kunnen uw ontbijtmessen geen – weinig fraaie – aanslag gaan vertonen. En er ontstaat geen metaalsmaak, ook niet na contact met melk of fruitzuren.
Een kwaliteitsproduct van de gerenommeerde fabrikant ‘Windmühlenmesser’ uit Solingen in Duitsland.
Handvat van fluweelachtig glad aanvoelend Schwarzwälder perenhout. Lengte ca. 22 cm, gewicht ca. 35 g.

De geschiedenis van ‘de Buckelsklinge’.

Oorspronkelijk werden de ‘botermessen’ door boeren gebruikt bij de broodmaaltijd. Boter diende zo zuinig mogelijk te worden ge­smeerd. En hoe dunner de plakjes kaas en worst werden gesneden, hoe langer de voorraad meeging. Zijn naam dankt ‘de Buckelsklinge’ vermoedelijk aan de ronde vorm van het lemmet, die aan een ‘Buckel’ (bochel) doet denken. Maar het kan zijn naam ook te danken hebben aan de gladde ronde vorm van de bovenzijde, die er zo glad als boter uitziet. Zeker is dat ‘de Buckelsklinge’ tot een van de oudste modellen mes behoort en daarom met recht traditioneel kan worden genoemd.

Meningen

4.7/5 10 beoordelingen
Uw mening over het artikel weergeven
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu