Vragen catalogus/nieuwsbrief

Hoe kan ik een catalogus bestellen?

In de rubriek Catalogus kunt u onze actuele catalogussen kosteloos aanvragen. U kunt zich op elk willekeurig moment weer afmelden.


Waarom gebruikt Pro-Idee in plaats van papier een folieverpakking bij het verzenden van een catalogus?

Wij hebben gekozen voor een folieverpakking, omdat deze opnieuw gebruikt kan worden. Dit is, hoewel dat misschien niet zo lijkt, beter voor het milieu:

  • Onze folie is gemaakt van polypropeen, een kunststof op basis van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat het materiaal voornamelijk is gemaakt van aardgas. Dat maakt polypropeen tot een van de meest hulpbronnenefficiënte standaard kunststoffen die er is.
  • In tegenstelling tot polyester belast polypropeen het milieu slechts in geringe mate, omdat het uitsluitend uit koolstof en waterstof bestaat. Het belast het milieu zelfs minder dan papier. Voor het produceren van een enkel vel A4-papier is bijvoorbeeld 10 liter water nodig.
  • Polypropeen is – helemaal volgens de EG-richtlijnen – niet schadelijk voor de gezondheid. Het bevat bijvoorbeeld geen zware metalen en weekmakers
  • Polypropeen kan – anders dan polyester – optimaal gerecycled worden. Door middel van een infraroodtechniek in het sorteersysteem wordt deze stof van andere stoffen gescheiden en wordt zo een zuiverheid van 98% bereikt. Dit zorgt op zijn beurt bij de verbranding in de afvalverbrander weer voor een dubbel zo hoge verbrandingswaarde als bij het verbranden van papier. Daarmee wordt uiteindelijk bespaard op fossiele brandstoffen.


Hoe kan ik een catalogus opzeggen?

Als u onze Pro-Idee catalogussen niet langer wilt ontvangen, kunt u ons dat laten weten via onze servicehotline 024 - 3 511 277 of stuurt u ons een bericht met gebruikmaking van het contactformulier.


Waarom ontvang ik nog catalogi, terwijl ik bezwaar heb gemaakt tegen het opslaan van mijn klantgegevens voor direct marketing?

Als gevolg van de procedure kan er een tijdsoverlapping bestaan tussen het ingaan van uw bezwaar en de gegevensvoorbereiding van reeds gestarte reclameacties. Wij vragen hiervoor uw begrip.


Waarom ontvang ik nog catalogi op mijn oude adres, terwijl ik u mijn nieuwe adres al heb doorgegeven?

Het kan voorkomen dat er een tijdsoverlapping bestaat tussen het opslaan van uw nieuwe adresgegevens en het proces van reeds gestarte reclameacties. Wij vragen hiervoor uw begrip.


Hoe kan ik me kosteloos op een nieuwsbrief abonneren?

Via onze nieuwsbrief krijgt u per e-mail informatie over nieuwe en interessante artikelen. Onder het punt Nieuwsbrief kunt u zich op de nieuwsbrief abonneren. Voer daarvoor a.u.b. uw voornaam, achternaam en e-mailadres in. Bovendien kunt u hier uit de bestaande nieuwsbriefonderwerpen uw favoriete thema uitkiezen.


Hoe kan ik een nieuwsbrief opzeggen?

Onderaan elke nieuwsbrief vindt u een link om u af te melden. Als u al een klantenaccount hebt bij onze webshop kunt u de nieuwsbrief ook op die manier opzeggen. Meld u daarvoor met uw e-mailadres en persoonlijke wachtwoord aan bij Mijn Pro-Idee. Klik vervolgens op het punt 'Uw Pro-Idee nieuwsbrief' om u af te melden.


Ik wil niet dat mijn persoonsgegevens aan derden worden doorgegeven. Wat kan ik doen?

Voor de afwikkeling van bestellingen en controle van de kredietwaardigheid geven we persoonsgegevens door aan gespecialiseerde dienstverleners, zoals pakketdiensten en AGV-dienstverleners. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derde landen (landen die niet vallen onder richtlijn 95/46/EG van het Europees Parlement en de Raad van 24 oktober 1995).

pu