NASA-technologie: 100% uv-bescherming. Desondanks contrastrijk zicht en enorme detailscherpte.

Bij een ruimtevlucht zijn astronauten aan extreem sterke zonnestraling blootgesteld. Tijdens de ontwikkeling van deze zonnebril gebruikte de NASA een voorbeeld uit de natuur: het oog van de adelaar – bekend om zijn legendarische gezichtsscherpte, vooral bij extreem fel licht. Zo ontstond de zonnebril die tegelijkertijd ultieme bescherming en perfecte zichtsterkte biedt. Terwijl conventionele zonnebrillen door hun donkere glazen ook een willekeurig groot percentage nuttig licht blokkeren, kunnen hier zichtstimulerende lichtkleuren als groen, geel, oranje en rood de barnsteenkleurige glazen passeren. Het resultaat: een aangenaam getint beeld met bijzondere detailscherpte en een contrastrijke weergave van objecten. Ook bij extreem fel zonlicht en op grote afstanden. Zonder met de ogen te knipperen.
De gepatenteerde TriLenium Gold™-lenzen zijn de enige zonwerende glazen die door de gerenommeerde U.S. Space Foundation zijn gecertificeerd.
Twee ragfijne afzonderlijke lenzen omsluiten een drielaags uv-filter. Noch schadelijke uv-B-stralen in de golflengte van 280 t/m 315 nm noch uv-A-stralen (315-400 nm) kunnen door de glazen dringen. En ook het schadelijke blauwe licht dat de gezichtsscherpte vermindert, wordt op betrouwbare wijze gereduceerd.
U herkent details beter en sneller.
De ingebouwde drielaagse polarisatiefilm reduceert lichtreflexen en spiegelingen die ontstaan door zonneschijn op natte wegen of op water- en metaaloppervlakken. En vergroten tegelijkertijd de contrast- en gezichtsscherpte – zo worden uw ogen niet zo snel moe.
Verwissel dit product niet met zonnebrillen die van veraf ongeveer hetzelfde uitzien.
Deze zonnebril is uitgerust met een omvangrijk beschermingspakket: krasvast en stootbestendig, antistatisch, vuil-, water-, vet- en zelfs pekelwaterafstotend. Met de hand vervaardigd, elegant montuur van kunststof met schildpaduiterlijk. Optimaal draagcomfort: met 32 g lichter dan veel andere zonnebrillen. Met praktische transportcase en stofzak. Afmeting 14 cm x 4 cm (b x h). Exclusief bij Pro-Idee.

Wie zou beter op de hoogte kunnen zijn van de beste uv-oogbescherming dan een Amerikaanse astronaut?

„Ik draag het EAGLE EYES®-merk al jaren en vertrouw op zijn uitstekende eigenschappen op het gebied van uv-bescherming voor mijn ogen, vermindering van het verblindingseffect en zichtverbetering.“
Walter Cunningham, Apollo-7-astronaut (Eagle Eyes Optics, persmededeling, juni 2009)

Vooral ogen van adelaars en valken zijn perfect beschermd tegen schadelijke stralen.

De truc: in het oog opgeslagen oliedruppeltjes filteren schadelijke stralen uit het licht. Toch zien deze roofvogels ook op grote afstand met enorme scherpte en ongelooflijke precisie – zelfs zeer kleine prooidieren.

In tegenstelling tot eenvoudige zonnebrillen die het zicht meestal sterk verduisteren, …

Meningen

3.9/5 8 beoordelingen
Uw mening over het artikel weergeven
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu