Nebra-hemelschijf

Een fascinerend sieraad: de hemelschijf van Nebra.

Van de Pro-Idee Special Shop Fashion Classics
Nebra-hemelschijf - ‘s Werelds oudste afbeelding van de kosmos.
Nebra-hemelschijf
Nebra-hemelschijf - ‘s Werelds oudste afbeelding van de kosmos.
Nebra-hemelschijf - ‘s Werelds oudste afbeelding van de kosmos.
Nebra-hemelschijf
Nebra-hemelschijf
Nebra-hemelschijf
  • Een vondst die de sleutel vormt tot de archeoastronomie - in 2013 in het Unesco-register van het werelddocumentenerfgoed ‘Memory of the world’ opgenomen.
  • Geheel in overeenstemming met het origineel en met de hand vervaardigd.
  • Variabel als ketting of broche te gebruiken.

Een fascinerend sieraad: de hemelschijf van Nebra.

‘s Werelds oudste afbeelding van de kosmos. Tot in het kleinste detail overeenkomend met het 3700 jaar oude origineel – van gepatineerd brons, verguld.

Vanaf juli 1999 zou de Germaanse geschiedenis opnieuw geschreven moeten worden – door de vondst van de hemelschijf van Nebra, die door twee schatzoekers op de Mittelberg in de buurt van Nebra (Dld) werd ontdekt. Het is de oudste bekende voorstelling van de kosmos, met een fascinerende nauwkeurigheid. Een verbluffend bewijs voor de hoge graad van ontwikkeling van de verondersteld primitieve Oergermanen.
Een vondst die de sleutel vormt tot de archeoastronomie - in 2013 in het Unesco-register van het werelddocumentenerfgoed ‘Memory of the world’ opgenomen.
Dit tot in het kleinste detail gelijke sieraad heeft een diameter van 4,2 cm en is 1 mm dik (de originele schijf heeft een diameter van ca. 32 cm). 30 vergulde plaatjes stellen de sterren voor; de dicht opeenstaande groep is de Zevenster ofwel de Plejaden, een grote verzameling van sterren. Over de grotere ‘sterren’ zijn de onderzoekers het niet geheel eens. Zo kan de ‘zon’ ook als volle maan bedoeld zijn. En de maansikkel kan een gedeeltelijke verduistering of, naar de nieuwste inzichten, een schip aanduiden. De ‘band van zonnen’ langs de rand wordt door vele experts als Cde Melkweg’ geïnterpreteerd. Onomstreden echter is dat de gouden bogen aan de rand, die door de astronomen horizonkrommingen worden genoemd, het opkomen en ondergaan van de zon in zomer en winter symboliseren.
Geheel in overeenstemming met het origineel en met de hand vervaardigd.
De hemelschijf wordt zorgvuldig met de hand gegoten in brons, bewerkt en vervolgens met vuur gepatineerd. De sterrengroepen en balken worden verguld, waardoor zij glanzend op de voorgrond treden. De achterzijde is geheel verguld.
Variabel als ketting of broche te gebruiken.
Door de twee ophangpunten aan de achterzijde naar keuze te dragen met de band van zonnen aan de onderkant of met de Melkweg aan de bovenzijde.

Grootte 4,2 cm Ø. Gewicht ca. 18 - 23 g. 45 cm lange leren ketting met oog, metalen delen verguld. Incl. brochespeld. Wordt u toegezonden in een geschenkcassette.

Nebra-hemelschijf

Reviews

4.5 von 5
(2)
Schrijf een review
5 Sterren
50 % (1)
4 Sterren
50 % (1)
3 Sterren
0 % (0)
2 Sterren
0 % (0)
1 ster
0 % (0)
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu