Paraplustandaard Marco Ripa

Het ziet eruit als een kunstobject. Het wordt bewonderd als een kunstobject. Maar het is een stijlvolle paraplustandaard.

Het ziet eruit als een kunstobject. Het wordt bewonderd als een kunstobject. Maar het is een stijlvolle paraplustandaard.

Kunstzinnige metalen constructie van puristisch ontwerp. Handgemaakt in Italië.

Deze paraplustandaard van ontwerper Marco Ripa, bewust sober vormgegeven, slechts geconstrueerd uit kubussen en rechthoeken, is een fraai staaltje Italiaans minimalistisch design met alle onovertroffen elegantie. Geen enkele decoratie kan de heldere lijnvoering van 6 mm dikke stangen van metaal verstoren. Zo ontstaat een scherp omlijnde, open ruimte als een kunstzinnig geraamte van in elkaar grijpende, geometrische elementen. Een object van pure esthetiek dat elke entree, foyer,… siert als een kunstwerk, thuis en op kantoor.
Pas als er paraplu’s in staan ontpopt deze sculptuur zich als een praktisch gebruiksvoorwerp.
De luchtige constructie biedt een stabiel houvast voor in totaal vier stokparaplu’s. Ook grootformaatparaplu’s voor portiers/gasten blijven er stevig in staan. Kinderparaplu’s en opvouwbare paraplu’s met een gebogen handgreep kunt u gewoon aan de stangen vasthaken. De stabiele, grote bodemplaat met een rand van 1,5 cm hoog vangt naar beneden lopende regendruppels op. Zo komt er geen vocht bij u op de vloer.
Van ijzer, handgesmeed en zwartgelakt. Afmetingen 28 x 28 x 57 cm (l x b x h). Gewicht 1,8 kg. Eenvoudig af te nemen met vochtige doek.

Van designstudio Officina Art & Craft van Marco Ripa, Italië.

Al twintig jaar werkt deze sierkunstenaar bij voorkeur met ijzer. Zijn creaties worden zoals altijd in Italië volledig met de hand gesmeed. Het is ronduit geniaal hoe de ontwerper het harde en onverwoestbare van het ijzer een fascinerende visuele lichtvoetigheid weet mee te geven.

Meningen

Geef als eerste uw mening over dit product
top

Bestelhotline

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00

Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

pu